Bi-Polar B(e)ar/e – plesna solo-izvedba

27.08.2022.

Bi-Polar B(e)ar/e – plesna solo-izvedba

Koreografija i izvedba: Marin Lemić
Montaža glazbe: Luka Gamulin
Oblikovatelj svjetla: Marino Frankola
Fotograf: Nika Petković
Mjesto i vrijeme:05. rujna 2022. u 20.00 h / HKD
Cijena ulaznice: 50,00 kn
Rezervacije: info@krila.org

Program Festivala TranziT pogledajte na sljedećem linku: Program TranziT


Fotograf: Nika Petković

O izvedbi

Koja je granica izdržavanja, a koja sreće? Kako pronalazimo svoj glas u svijetu ispunjenom zadanim ponašanjima i poželjnim obrascima? Upravo su ovo pitanja kojima se kroz plesnu predstavu Marina Lemića plesom, riječju i glazbom pokušava iznaći odgovore. Bi-Polar B(e)ar/e pogled je na višestrukost kojom svaki pojedinac obiluje. Introvertiran je i povučen u sebe, a u borbi sa sobom često se lomi i plastički postaje tek kakvom marionetom. Istovremeno, katkad toliko izlazi u ekstrovertiranost – postaje čisti zabavljač, čisti performer za mase u kojima i dalje ostaje lišen vlastite unutarnje vrijednosti. Osoba kreira svoju fikciju, svijet kojega bi volio živjeti smatrajući da se upravo u njemu pronalazi smisao. No, stvarni spokoj počiva na međi unutarnjeg i vanjskog, u promišljanju i djelovanju. U finalnoj etapi ove izvedbe Lemić ipak pronalazi svoj glas, vraćajući se na fiziku tijela i ritualnu atmosferu u kojoj se prepoznaje. Transformira se pokretom, posvećuje se sebi i tako ispoljava svoj lik kao rasterećeno tijelo. U ritmici glazbe i njene repeticije osjeća prostor slobode kojemu se može prepustiti i unutar kojega se može definirati. Oslobođen očekivanja, Lemić se prepušta čistoj mehanici, gubeći kontrolu zalazi u svjetove onkraj, a djelujući samo u suodnosu sebe i ambijenta on nadilazi „spektakularnu vanjštinu” i spremno ulazi u „materiju vlastitosti”.


Umjetnik

Marin Lemić

Krajem 2008. godine upisuje plesnu akademiju u Amsterdamu (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten- de Theaterschool) u Nizozemskoj. 2011.godine je diplomirao na odsjeku suvremenog plesa na istoimenoj akademiji. Od 2012. do 2016. godine radi u državnim nacionalnim kazalištima u Oldenburgu i Mainzu u Njemačkoj kao dio suvremene plesne kompanije gdje radi sa različitim koreografima poput Ann Van den Broek, Sharon Eyal, Club Guy and Roni, Alessandra Corti, Felix Berner, Sungyop Hong. Trenutno radi kao izvođač i autor na raznim plesnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu sa koreografima poput Matije Ferlina, Adrienn Hod, Zrinka Lukčec-Kiko, Marjana Krajač, Jasna Čižmek-Tarbuk, Michael Langeneckert, Cocoon Dance. 2019. godine autorski projekt “Transformers” koji stvara zajedno sa plesnom umjetnicom Idom Jolić dobiva dvije nagrade od strukovnih udruga suvremenog plesa za sezonu 2018/2019: Najbolja koreografija (Jolić/Lemić) i Najbolja pojedinačna izvedba (Jolić). 2020. godine dobiva Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje muško ostvarenje u predstavi “Transformers” koja je ujedno i nominirana za najbolje koreografsko ostvarenje.

Zbog ograničenog broja sudionika/ca radionica te publike, obavezna je prijava putem prijavnog obrasca na www.krila.org nakon čega ćete zaprimiti e-mail potvrde i uputu za plaćanje.

Cijena ulaznice po događanju je 50,00 kuna, osim za Istraživački Lab 2 (3 dana) koja je 450,00 kn
Rezervacije i kupnja ulaznica: info@krila.org ili 0915793595
Festivalska ulaznica za sva događanja (osim Laba) je 200,00 kn.
Produkcija: Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA
Umjetnička direktorica festivala: Ivana Peranić
Partner: Plesna mreža Hrvatske

Financijska podrška: Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Austrijski kulturni forum Zagreb, Primorsko-goranska županija

Logistička podrška: HKD na Sušaku, Savez udruga Molekula, MMSU Rijeka (Kamov rezidencija)

Medijski pokrovitelj Novi list, Radio Korzo,Mojarijeka, Kanal Ri

Pratite nas na:

FB: krila.laboratorij i Festival TranziT
Insta: krila.ri


Fotograf: Nika Petković