ZAVRŠNE PREZENTACIJE KAZALIŠNIH RADIONICA KRILA za djecu i mlade od 11 do 18 godina

ZAVRŠNE PREZENTACIJE KAZALIŠNIH RADIONICA KRILA za djecu i mlade od 11 do 18 godina

Edukacijski program 2018/19

Od 2011. umjetnička organizacija Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA provodi redovni edukacijski program kazališnih radionica za djecu mlade i odrasle. Svrha ovoga programa je doprinijeti unaprjeđenju osobnog i profesionalnog razvoja djece, mladih i odraslih kroz edukativne kazališne sadržaje koji odgovaraju njihovim potrebama, oslanjajući se na prakse kazališta koje su suvremene, suradničke, angažirane i inkluzivne. Polaznici su ravnopravni sudionici u kreativnom procesu i bave se temama koje su njima relevantne, artikultirajući se tjelesno, emocionalno i intelektualno.

Od 2011. do 2019. uspješno smo realizirali osam ciklusa redovnog cjelogodišnjeg edukacijskog programa koji prati školsku/akademsku godinu i koji je završilo preko 400 redovnih polaznika.

Što? Gdje? Kada?

Predstave polaznika Suvremeno kazalište za djecu i mlade:

Naši mladi glumci koji imaju od 11 do 18 godina
“Zarobljenici crnog ekrana” – premijerna izvedba u 17.00 sati
“Party” – premijerna izvedba u 20.00 sati
Lokacija: Filodrammatica, Korzo 28. Rijeka


„ZAROBLJENICI CRNOG EKRANA“

Polaznici redovnog edukacijskog programa KRILA za djecu od 11 do 14 godina kroz improvizaciju su istraživali nesnalaženje u prijateljskim odnosima i osjećaje ljubomore, te pokušaje da se bijegom od stvarnosti rješavaju neugodni osjećaji i situacije. U našem slučaju bijeg od stvarnosti je gledanje televizije koja, kao samo jedan u nizu crnih ekrana, otvara mnoga pitanja o svijetu u kojem djeca izrastaju i u kojem su izložena različitim, zbunjujućim i često neprimjerenim sadržajima. Ovu zanimljivu i napetu priču, dodatno će naglasiti šaroliki likovi televizijskog carstva s puno humora i dječje oštroumnosti.

Glumci i ko-autori: Iris Babić, Matija Ban, Matija Glavan, Antonija Granić, Matej Klok, Dora Kozarić, David Ricov, Valentino Šimunović, Rafaella Modesty Šošić, Ema Umer, Nina Živanović.
Umjetničko i pedagoško vodstvo: Ivana Peranić
Svjetlo: David Dubrović
Tekst: autorski kolektiv predstave


„PARTY“

Rođendanska proslava za 18. rođendan je okvir za mnoštvo individualnih priča. Likovi su teenageri koji prolaze kroz burno razdoblje života u kojemu su njihove emocije jako izražene i koji ponekad ni sami ne shvaćaju kako i zašto se tako osjećaju. Kroz predstavu se otkrivaju scene iz života likova i njihove priče,
strahovi, brige, želje i aspiracije, te suočavanje s osjećajem izgubljenosti kod mladih ljudi i njihovo traženje izlaza i vlastitih odgovora.

Glumice i ko-autorice: Lora Čulina, Jana Dijan, Anamaria Drezga, Lara Kukić, Laura Lovrić, Tea Nimčević, Emili Valenčić
Umjetničko i pedagoško vodstvo: Ivana Peranić
Svjetlo: David Dubrović
Tekst: autorski kolektiv predstave


Cijena ulaznice je 20,00 kn, a blagajna se otvara sat vremena prije početka predstave na mjestu izvedbe.

Ulaznice možete rezervirati na info@krila.org ili 091 579 35 95.
Posebna zahvala svim roditeljima polaznika. 🙂
Logistička podrška: Grad Rijeka i Savez udruga Molekula.
Produkcija: Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA, 2019.

Novi edukacijski ciklus za djecu i mlade započinje 21. rujna 2019., a za mlade stvaraoce i odrasle 01. listopada 2019. Upisi traju od 26. kolovoza 2018. do kraja rujna.

Više informacija na www.krila.org