Upisi u redovni edukacijski program Krila 2017./18.

Glumačke radionice za djecu, mlade i odrasle

Umjetnička organizacija KRILA nastavlja s edukacijskim radom i sedmu godinu za redom započinje novi ciklus redovnih radionica Suvremenog kazališta namijenjenih osnovnoškolskoj djeci, mladima i odraslima. Od ove godine uvodimo i pilot projekt “Gluma i film” za polaznike 7. i 8. razreda OŠ-a te SŠ-a, a u suradnji s Prirodoslovnom i grafičkom školom iz Rijeke.

U tijeku su upisi i svi zainteresirani mogu se PRIJAVITI putem naše web stranice.

Redovni edukacijski program KRILA je program stručnog neformalnog obrazovanja u području suvremenog kazališta i izvedbe. Cilj programa je doprinijeti unapređenju osobnog i profesionalnog razvoja djece, mladih i odraslih u gradu Rijeci i okolici kroz edukativne kazališne sadržaje koji odgovaraju njihovim potrebama, oslanjajući se na prakse kazališta koje su suvremene, suradničke, angažirane i inkluzivne.

Naš pristup umjetničko-pedagoškom radu u centar stavlja kreativnost, imaginaciju, autorstvo, slobodu izbora i inovaciju. Programom se želi omogućiti polaznicima da u kontaktu sa stručnjacima stječu nove vještine, znanja i iskustva, a koji uključuju izražavanje glasom i kretanjem, improvizaciju, kompoziciju te javnu izvedbu. Osim stjecanja vještina i znjanja ciljevi redovnoga programa su oslobađanje razigrane esencije u svakom sudioniku, razvijanje istraživačkog stava i smjelosti u susretu s novim, te potenciranje stanja otvorenosti, spontanosti i bivanja u trenutku.

“Nadareni i talentirani” (NIT) je projekt koji je pokrenut u rujnu 2012. Već šestu godinu zaredom pružamo poticaj i podršku umjetnički nadarenoj djeci i mladima koji dolaze iz obitelji s financijskim poteškoćama. U svakoj grupi redovnog edukacijskog programa imamo po dva mjesta za polaznike NIT programa.

Umjetnička voditeljica programa je kazališna umjetnica i pedagoginja Ivana Peranić s međunarodnim i dugogodišnjim pedagoškim i kazališnim iskustvom, a voditelji radionica i umjetnički suradnici su renomirani umjetnici, kreativci i pedagozi.

Program se održava u HKD-u na Sušaku, Storssmayerova 1, Rijeka te u Buzetu u OŠ Vazmoslav Gržalja.

Dodatne informacije potražite ovdje ili nas kontaktirajte na 091 579 35 95.