UPISI u kazališne radionice KRILA za mlade i odrasle

Otvoreni sat 6. veljače 2024. za sve zainteresirane i upisi!

UTORKOM od 18.30 do 21.00 sat u HKD-u na Sušaku, Strossmayerova 1, Rijeka (6.kat, službeni ulaz kod portira)

Voditelji: Jorge Correa Bethencourt i Ivana Peranić

Početak je 6. veljače 2024. // otvoreni sat za sve zainteresirane i upisi

Redovni program kazališnih radionica za odrasle temelji se na tjednim radionicama koje se održavaju jedanput tjedno u ukupnom trajanju od 2,5 sata (150 minuta). Program završava u lipnju završnom prezentacijom u HKD-u na Sušaku ili u Filodrammatici. Pred javne nastupe raspored se pojačava i imaju se dodatne probe u dogovoru s polaznicima. Naši polaznici su do sada imali priliku igrati u HKD-u na Sušaku i Filodrammatici na Korzu.

Program će omogućiti polaznicima da budu kreativno samopouzdani u svome tijelu kao središnjem elementu njihove sceničnosti i stvaralaštva. Vještine koje se razvijaju su : preciznost, koordinacija, ravnoteža, izdržljivost, fleksibilnost; kontinuirano samoistraživanje kroz improvizaciju i tehniku te rad na kompoziciji s rekvizitima.

Voditelj je kazališni umjetnik i pedagog Jorge Correa Bethencourt, magistar umjetnosti scenskog pokreta (Central School of Speech and Drama, London) te Ivana Peranić (Međunarodna škola dramske korporalne mime, London).

Naš pristup umjetničko-pedagoškom radu u centar stavlja kreativnost, imaginaciju, autorstvo, slobodu izbora i inovaciju. Programom se želi omogućiti polaznicima da u kontaktu sa stručnjacima stječu nove vještine, znanja i iskustva, a koji uključuju izražavanje glasom i kretanjem, improvizaciju, kompoziciju te javnu izvedbu. Osim stjecanja vještina i znanja, ciljevi redovnog programa su oslobađanje razigrane esencije u svakom sudioniku, razvijanje istraživačkog stava i smjelosti u susretu s novim, te potenciranje stanja otvorenosti, spontanosti i bivanja u trenutku.

Prijave su obavezne putem linka.