U zemlji Oz

Završna prezentacija redovnog edukacijskog programa KRILA 2012/13
– Scenska igraonica za djecu od 6 do 9 godina.

09. travnja 2013. u 19.00 sati premijerna izvedba
10. travnja 2013. u 11.00 sati repriza – za djecu osnovnih škola Rijeke
Filodrammatica, 1. kat, Velika dvorana, Korzo 28, Rijeka

Redovnim edukacijskim programom KRILA želi se kod djece i mladih prvo pobuditi zanimanje za kazališnu umjetnost, a onda njegovati njihovu kreativnost, razumijevanje i senzibilnost za različite oblike i pojavnosti suvremenoga scenskoga izričaja. Putem različitih kreativnih i dramskih igara i vježbi, uz stručno i iskusno vodstvo, poticat će se njihova imaginacija, razigranost i nesputano izražavanje, te stjecanje i razvijanje individualnih i društvenih vještina i sposobnosti. Važno nam je osigurati djeci i mladima okruženje u kojemu će se osjetiti sigurni i neopterećeni da se slobodno izraze i povežu sa svojim vršnjacima. U stvaranju scenskoga materijala koristit će se proces improvizacije riječima, glasom, gestom i pokretom. Polaznici programa imat će priliku prikazati nastale radove i na taj način stjecati i svoja (prva) izvedbena i glumačka iskustva

Kazališna predstava inspirirana je književnim djelom Čarobnjak iz Oza Lymana Franka Bauma. Nastala je kao rezultat edukacijskog programa Scenska igraonica za djecu od 6 do 10 godina. Djeca su radila na temelju književnog predloška i poznate priče, ali su slobodno kazališno i scenski interpretirala i oblikovala predstavu koja ima svoju novu osobnost i postojanje. Predstava ne prati literarno predložak, već se inspirira likovima i situacijama iz priče kako bi proizvela osebujan kazališni doživljaj.

Mladi izvođači i ko-autori u dobi od 6 do 10 godina: Vita Blašković, Jana Dijan, Matija Dražul, Jura Džida, Damian Germovšek, Jana Jakšić, Gloria Jelača, Anna Lukanec, Rafaella Modesty Šošić, Sara Šoštarić, Vito Srdoč, Nika Viškanić, Maja Veranič, Andro Vodopija, Kali Zatezalo.
Glazba: Enver Krivac (izbor glazbe – Ivana Peranić)
Scenografija i kostimografija: Maša Pucić i Lorena Žuvić
Umjetnička voditeljica i pedgoginja: Ivana Peranić
Asistentica: Daniela Nurkić

Produkcija: Umjetnička organizacija KRILA u suradnji s Odjelom za kulturu Grada Rijeke.