PREDSTAVA JAPANSKOG SUVREMENOG KAZALIŠTA U RIJECI

Autorska predstava fizičkog kazališta

Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA dovodi u Rijeku japansku kazališnu skupinu Tarinainanika iz Tokija i njihovu autorsku predstavu fizičkog kazališta “Tokyo Fugue” čija je radnja smještena u japanski svijet podzemne željeznice. Kazališna skupina Tarinainanika je na europskoj turneji, i nakon izvedbe u londonskom kazalištu Cockpit (Cockpit Theatre) gostovat će u Rijeci 04. rujna 2018. u 20.00 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Strossmayerova 1, kada će domaća publika imati jedinstvenu priliku pogledati poetičnu predstavu japanskog suvremenog kazališta u izvedbi vrhunskih i zanosnih izvođača.

Veliko nam je zadovoljstvo što je Veleposlanstvo Japana uključilo predstavu Tokyo Fugue u program 25. obljetnice diplomatskih odnosa između Japana i Hrvatske kao projekt kojim se grade i jačaju odnosi Japana i Hrvatske kroz kulturne i umjetničke aktivnosti.

Zahvaljujemo se našem sponzoru bio&bio trgovinama koji su ovaj događaj odlučili uveličati selekcijom japanskih proizvoda iz svoga asortimana.
Bio&bio trgovine više od 20 godina promiču tradicionalne japanske proizvode te su i cijeli brand Okinawa posvetili malim proizvođačima tradicionalnih japanskih proizvoda s organskom kvalitetom. Štoviše, bio&bio trgovine su ovlašteno mjesto prodaje i nositelji službenog certifikata japanskog Ministarstva poljoprivrede kojim se potvrđuje vrhunska kvaliteta i autentičnost izvornih japanskih proizvoda.

Scene u predstavi razvijaju se i grade poput varijacija glazbenog oblika fuge, ali u nizovima pomno izgrađenih pokreta i tjelesnih sekvenci. Tri tijela, tri stolice, kolaž engleskog i japanskog teksta, uspavanka, glazbeni oblik fuge i zvukovi podzemne željeznice grade u predstavi vrtoglavo iskustvo života u suvremenoj metropoli i ostavljaju publiku bez daha i s pitanjem “Što je to ustvari za čime trčim? “. Na mahove poetično, na mahove komično, na mahove uznemirujuće, ovo je kazalište koje se direktno obraća duši.

Autori i izvođači učinkovito grade atmosferu predstave u suigri svjetla i glazbe koji djeluju gotovo hipnotizirajuće. Kroz kombinaciju uznemirujuće glazbe, očaravajućeg svjetla i zanosnog kretanja izvođača, autori su uspjeli kreirati izvedbu o ljudskoj izgubljenosti u modernom kaosu koji konzumira naš svakodnevni život. (Lucia Šmatláková, kazališna kritičarka, Labirinti podsvjesti, 2018).

Mišljenja publike:

“…show was fantastic!! I had so many goosebumps, it was crazy. So moving and profound, and important.Thank you thank you thank you for making that!!”

“…the performance was truly wonderful. I enjoyed it hugely and was so impressed!!!”

“…Thanks for creating this and for all the work that went into it!”

“Superb show today- I am on the train and still thinking about it! Really really loved it and I could totally watch you all day long- some of the sequences were mesmerizing!”


ULAZNICE:

Pretprodaja: 50,00 kn
Na dan: 70,00 kn
S popustom: 30,00 kn

Ulaznice za “Tokyo Fugue” nalaze se u pretprodaji u sustavu Entrio (entrio.hr i fizička prodajna mjesta Entria) po 50,00 kuna, dok će se ulaznice za program na dan izvedbe moći kupiti po 70,00 kuna na blagajni HKD-a sat vremena prije početka predstave. Za studente, umirovljenike i nezaposlene ulaznice se mogu kupiti na dan izvedbe po 30,00 kuna, a unaprijed rezervirati na info@krila.org.

Kupi svoju ulaznicu ovdje 😀


Autorski tim

Režija: Kentaro Suyama i Tania Coke
Asistencija režije: Junichi Matsumoto
Izvođači i tekst: Kentaro Suyama, Tania Coke i Toshihiko Nishimura
Glazba: Tania Coke prema fugi J.S. Bacha: D Minor Fugue BWV 875
Majstorica svjetla: Amy Daniels
Majstorica zvuka: Chloe Kwok
Video: Katsuyuki Miyabe
Tehničari: Tehnika HKD-a
Ko-produkcija gostovanja u Rijeci: KRILA i Tarinainanika
Logistička podrška: Grad Rijeka (Hrvatski kulturni dom na Sušaku)
Predstava je premijerno izvedena u prosincu 2017. u Kawasakiju.

KENTARO SUYAMA
Umjetnički direktor i suosnivač Tarinainanike

Uz pomoć japanske stipendije dolazi u London u dobi od 18 godina kako bi studirao glumu. Nakon završetka studija, Kentaro postaje asistent u nastavi i glavni glumac poznate kazalište skupine L’Ange Fou Corporeal Mime nakon čega odlazi u Tokyo i osniva Tarinainaniku.

TANIA COKE
Umjetnička direktorica i suosnivačica Tarinainanike

Otkrivajući svijet korporalne mime Tania napušta karijeru konzultanta te se ubrzo priključuje poznatoj kazališnoj skupini L’Ange Fou Corporeal Mime. 2010. godine se seli u Tokyo gdje zajedno s Kentarom osniva Tarinainaniku.

TOSHIHIKO NISHIMURA
Izvođač

Toshihiko je glumac i glasovni trener iz Tokya te aktivni Tarinainanikin suradnik. Tvorac je “Hitori Ghibi”, interaktivne emisije koja se bazira na animiranim filmovima Studia Ghibi.

KATSUYUKI MIYABE
Snimatelj

Katsuyuki je kreator nagrađivanog kratkog filma “Duet” kojeg je izrealizirao u suradnji s Tarinainanikom. Trenutno radi na filmskoj verziji predstave Tokyo Fugue.

CHLOE KWOK
Majstor tona

Londonska skladateljica i dizajnerica zvuka Chloe, dio je predstave Tokyo Fugue od premijere u Japanu 2017. Trenutno se bavi komponiranjem glazbe za predstave u Velikoj Britaniji.

AMY DANIELS
Majstor svijetla

Amy Daniels svoju karijeru kao majstorica svijetla u kazalištu započinje u Londonu, a nastavlja u New Yorku. S Tarinainanikom se upoznala dok je radila u kazalištu Cockpit.

JUNICHI MATSUMOTO
Asistent direktora

Junichi je kazališni redatelj i tehničar koji živi i radi u Tokyu. Kao redatelj najviše radi na predstavama ne-japanskih dramskih pisaca. Junichi je centralna figura u razvoju i stvaranju predstave Tokyo Fugue od samih početaka.

Vidimo se! 🙂