SUSRETI SA SOBOM – RADIONICA TJELESNO ORIJENTIRANE TERAPIJE I UMJETNOSTI

17. lipnja 2024.

Vrijeme: subota, 22. lipnja 2024. od 16.00 do 18.30 sati

Mjesto: Filodrammatica, Korzo 28, 1.kat

Voditeljica: Ivana Peranić

Kotizacija: 35,00 eura

Kome je namijenja radionica: svima starijima od 18 godina koji se žele osobno i/ili profesionalno razvijati.

Pozivam te na plesno putovanje, putovanje kroz bivanje i pokret kojemu je cilj susresti sebem osjetiti i izraziti.

Istraživat ćemo što to znači biti u tijelu, biti prisutan sa svojim tijelom, slušati priče vlastitog tijela – njegove senzacije, osjećaje, slike, vizije, impulse, kretnje, interakcije koje se pojave – i koje će te voditi kada usmjeriš svoju pažnju na njih. Jer tijelo je naš Vodič, i sve što trebamo je prakticirati kako ga čuti i slušati. Jer tijelo ne laže. Tijelo nam govori našu istinu.

Ova radionica je rezultat spoja mojeg višegodišnjeg iskustva rada s tijelom u umjetničkom kontekstu autorskog i fizičkog kazališta, pokreta i plesa te psihoterapijskom kontekstu tjelesno orijentirane psihoterapije. Puno puta mi se dogodilo da bi mi polaznici mojih kazališnih radionica govorili kako su im moje radionice poput terapije, dok bih u terapijskom kontekstu dobivala feedback kako sam (previše) ekspresivna i dramatična. Odlučila sam te svoje dvije životne strasti spojiti u jedan paket radionica koje uključuju i jedan i drugi aspekt, a cilj im je zaroniti u sebe, povezati se i sa svojim svjesnim i nesvjesnim sadržajima, osjetiti ih i naposlijetku izraziti kako bi se otvorio prostor za protok i povezivanje sa svojim autentičnim ja.

Za inspiraciju dijelim s tobom i jednu priču koju mi je tijelo ispričalo.

“Istina podvlači crtu, postavlja jasnu granicu i tu onda nema mogućnosti zaplitanja. Ne može se čovjek zaplesti u Istinu. Istina je kao svjetlo koje osvijetljava mračne sfere psihe i kad uđemo u osobnu Istinu, put pred nama je jasan i čist. Nema zabluda, nema snatrenja, nema nesporazuma i nema zavlačenja.

Čovjek mora sam sebi dobro pogledati u oči i ogoliti se sam pred sobom, pred svojom dušom pokloniti se do poda i onda tako otvorenih očiju i duše pustiti svoju istinu van, iz kaveza kao pticu, da slobodno leti, bez očekivanja, bez predumišljaja, bez hipoteze. U pravom smislu slobodnu – od prošlosti i od budućnosti.

DODATNE INFORMACIJE

Radionica traje 2,5 sata, od 16.00 do 18.30 sati

Na radionicu je potrebno doći 15 minuta ranije kako bi se na vrijeme pripremili za rad.

Ulatna vrata u zgradu Filodrammatice se zaključavaju i više nije moguće ući.

Radimo u udobnoj odjeći za kretanje i bosi, stoga ponesi dodatne tople čarape i bocu vode.

Kotizacija je 35,00 eura i plaća se unaprijed na žiro-račun. Podaci će biti poslani mailom nakon prijave.

Sudjelovanje na radionici možeš otkazati najkasnije 24 sata prije početka radionice. U slučaju da otkažeš kasnije ili se ne pojaviš na radionici, bit će ti vraćeno 50% uplaćenog iznosa.

Upiti na info@krila.org

Prijave su putem online obrasca

Voditeljica Ivana Peranić: Samostalna sam kazališna umjetnice već više od dvadeset godina. Istražujem ljudsku prirodu kroz tijelo, kretanje i ples, a u posljednjih pet godina i kroz tjelesno orijentiranu psihoterapiju kao edukantica Centra za integrativni razvoj – internacionalnog instituta za tjelesno orijentiranu psihoterapiju (www.cir.hr). Živim i radim u Rijeci. Vodim umjetničku organizaciju Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA, te individualnu terepeutsku praksu. Upiti na info@krila.org ili 091 579 35 95