Prvi susreti u Kortilu

Poštovani!

Pozivamo Vas na Prve Susrete u Kortilu koji će se prezentirati prvo u sklopu manifestacije Hrvatska volontira 23. svibnja 2017. u 17.00 sati na «trgu» odnosno na školskom dvorištu između OŠ Centar i SŠ Građevinske i Graditeljske (ulica Podhumskih žrtava), te u Galeriji Kortil 24. svibnja 2017. u 18.00 sati (Strossmayerova 1).

“Susreti u Kortilu” su participativni izvedbeni projekt koji okuplja umjetnike i zajednicu kroz niz umjetničkih susreta u Galeriji Kortil. U fokusu Susreta su ljudi i njihovi odnosi, doživljaji, kontakt i komunikacija. U svaki Susret uključene su specifične grupe iz zajednice poput djece, umirovljenika, studenata, slijepih i slabovidnih te šira javnost odnosno publika. U realizaciju svakog Susreta uključen je autorski tim sastavljen od stručnjaka raznih disciplina pod umjetničkim vodstvom koreografkinje i autorice projekta Ivane Peranić, koji razvijaju temu kontakta među ljudima – verbalnog, fizičkog, kroz igru i dijeljenjem zajedničkog prostora. Njihovo umjetničko istraživanje stvara smjernice kojima potom grupe građana vode kroz sukreaciju zajedničke izvedbe.
Projekt se odvija u prostoru Galerije Kortil, vremenski kroz četiri Susreta tijekom 2017. godine.
Prvi susret okupit će djecu osnovnoškolske dobi i starije osobe oko teme utjecaja javnog prostora na dječju igru, kroz motiv «trga» na Sušaku (prostor između OŠ Centar i SŠ Građevinske i Graditeljske). Cilj je omogućiti djeci da bolje upoznaju i aktivnije promišljaju prostor svojega svakodnevnog bivanja, kroz interakciju sa starijim osobama, a u suradnji s koreografkinjom i autoricom projekta Ivanom Peranić. Kroz interakciju i dijalog sudionici će imati priliku kreativno se izraziti, a rezultate prezentirati prvo u sklopu manifestacije Hrvatska volontira 23. svibnja 2017. u 17.00 sati na «trgu» odnosno na školskom dvorištu između OŠ Centar i SŠ Građevinske i Graditeljske (ulica Podhumskih žrtava), te u Galeriji Kortil 24. svibnja 2017. u 18.00 sati (Strossmayerova 1).

Koreografkinja i autorica: Ivana Peranić
Izvođačice i ko-autorice: učenice OŠ Centar – Gabrijela Bakarčić, Lucija Dujmović, Paola Dujmović, Hana Guska, Lana Krešić, Tea Krešić, Elena Merdanović, Natali Osmani, Adriana Savić, Vivienne Shahini, Doria Sušanj, Enea Sušanj; umirovljenice – Ivanka Krišković, Enza Vaccaro
Stručna suradnica, povjesničarka umjetnosti: Marija Vasović
Partneri: Inicijativa Kortil uživo, OŠ Centar
Posebna zahvala Snježani Carević Tomac, Jani Ažić, Sveučilištu za treću dob i Matici umirovljenika Grada Rijeke!

Produkcija: Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA u suradnji s Galerijom Kortil Rad KRILA podržava: Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Zaklada Kultura nova