Prezentacija rezultata umjetničkog istraživanja Magično kazalište – zrcaLJenja

Prezentacija rezultata umjetničkog istraživanja Magično kazalište – zrcaLJenja

Mjesto: HKD na Sušaku, Strossmayerova 1, Rijeka
Vrijeme: Srijeda, 15. ožujka 2023. u 19.oo sati
Ulaz: besplatan
Koncept i umjetničko vodstvo:Ivana Peranić
Animacija i video rad: Miloš Tomić
Svjetlo: Petar Pavin
Izvođači: Martina Hrlić Rogić, Noah Miculinić, Tena Palijan, Jura Ruža i Martina Terzić.

Rezervacije obavezne na: info@krila.org ili na 0915793595


Istraživanje se realizira u tri bloka, a posljednji blok održat će se od 13. do 15. ožujka 2023. Zadnjega dana, u srijedu 15. ožujka 2023., prezentirat ćemo zainteresiranoj javnosti rezultate umjetničkog istraživanja u HKD-u na Sušaku s početkom u 19.00 sati, te Vas pozivamo da nam se pridružite i podijelite s nama vaše impresije i doživljaje u cilju daljnjeg rada na ovom umjetničkog konceptu.

Umjetničko istraživanje “Magično kazalište – zrcaLJenja” bavi se odnosom tijela kao metafore i dubokih psiholoških procesa čovjeka, koristeći koreografsku metodologiju “zrcaljenja”, autentični pokret kao osnovni polazišni stvaralački element te stop trik animaciju, a cilj mu je ekstrahirati koreografski i vizualni materijal koji se bavi temom složenosti i dualnosti ljudske prirode (duh/tijelo, čovjek/vuk, Više ja/Niže ja, svjesno/nesvjesno) te publici dati kvalitetan, inovativan i razrađen rad fizičkog i plesnog kazališta u bliskoj budućnosti.

Temeljna pitanja koja vode ovo istraživanje su:

-U kakvom su odnosu tzv. implicitna memorija i psihološki razvojni procesi te metaforičnost i ekspresivnost izvođačkog tijela?
-Kojim se sve metodama, alatima i zadacima može “proći kroz” naučenu stilizaciju kodificiranog izvođačkog tijela (različite tjelesne tehnike) i doći do autentičnog pokreta kao osnovnog gradbenog koreografskog elementa? Koje su sve izvedbene i scenske mogućnosti kombiniranja koreografske metodologije “zrcaljenja” i stop trik animacije?

Veselimo se Vašem dolasku i feedbacku! 🙂

Umjetničko istraživanje realizirano je sredstvima: Grada Rijeke, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklade Kultura nova u suradnji s Rezidencijalnim programom Kamov i Muzejom moderne i suvremene umjetnosti Rijeka.