Predstave polaznika kazališnih radionica KRILA za djecu od 7 do 10 godina

ZAVRŠNE PREZENTACIJE KAZALIŠNIH RADIONICA KRILA za djecu od 7 do 10 godina

Edukacijski program 2018/19

Od 2011. umjetnička organizacija Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA provodi redovni edukacijski program kazališnih radionica za djecu mlade i odrasle. Svrha ovoga programa je doprinijeti unaprjeđenju osobnog i profesionalnog razvoja djece, mladih i odraslih kroz edukativne kazališne sadržaje koji odgovaraju njihovim potrebama, oslanjajući se na prakse kazališta koje su suvremene, suradničke, angažirane i inkluzivne. Polaznici su ravnopravni sudionici u kreativnom procesu i bave se temama koje su njima relevantne, artikultirajući se tjelesno, emocionalno i intelektualno.

Od 2011. do 2019. uspješno smo realizirali osam ciklusa redovnog cjelogodišnjeg edukacijskog programa koji prati školsku/akademsku godinu i koji je završilo preko 400 redovnih polaznika.

Ovim putem, još jednu godinu za redom, vas ponosno pozivamo da podržite naše divne, najmlađe polaznike,
da na njihove predstave dovedete i svoje najmlađe jer su predstave stvarane baš za njihov uzrast, a glavi kreativci iza cijele predstave stoje upravo naši najmlađi glumci! Podržite ih u subotu, 1.lipnja s premijernom izvedbom u 19.00 sati.

Više detalja u nastavku.


Što? Gdje? Kada?

Predstave polaznika Suvremeno kazalište za djecu – “Tko se boji Betonaca?” i “Priče iz Mliječne galaksije”
Subota 01. lipnja 2019. premijerna izvedba u 19.00 sati
Filodrammatica, Korzo 28. Rijeka

„TKO SE BOJI BETONACA?“

Najmlađi polaznici redovnog edukacijskog programa KRILA kroz improvizaciju su istraživali različite osobine životinja i kreirali zanimljive šumske likove. Predstava „Tko se boji Betonaca?“ priča je o, na prvi pogled, idiličnom šumskom kraju i njegovim osebujnim stanovnicima. Život u šumi odvija se u svom tempu, daleko od civilizacije, ali jednog dana u šumu pristižu Betonci i prijete opstanku njezinih stanovnika. Hoće li se životinje zajedničkim snagama uspjeti oduprijeti najezdi betona ili će ih njihove međusobne nesuglasice u tome spriječiti? Ovu zanimljivu i napetu priču, kako i priliči današnjem vremenu, prati i budno oko jednog novinskog reportera…
Glumci i ko-autori: Lucija Glavan, Arianna Greggio, Toma Lončar, Luka Prpić, Gabrijela Puvača, Roko Rajić, Laura de Sousa, Matej Škarić,
Režija: Anja Sabol
Tekst: autorski kolektiv predstave

„PRIČE IZ MLIJEČNE GALAKSIJE“

Jeste li se ikada zapitali tko upravlja vašim snovima i tko je taj tko sanja? Jesmo li u snovima slobodniji nego u stvarnosti? Što nam snovi poručuju i možemo li iz njih nešto naučiti? U predstavi „Priče iz Mliječne galaksije“ najmlađe polaznice redovnog edukacijskog programa KRILA, same su odabrale i udahnule život svojim neobičnim likovima. Vođeni jednim Snovoučuvarom, koji ih uz pomoć svojih pratitelja Vječnog Plamena i Čarobnog Kompasa, upućuje na različite puteve, likovi ove predstave kreću na zanimljiva putovanja za koja ni sami nisu sigurni kamo ih vode. Povremeno „iskačući“ iz sna predstave u zbilju odigravanja priče pred publikom, poigravamo se granicom lika i glumca, sna i jave.
Glumice i ko-autorice: Lena Lazinica, Dora Matetić, Tara Matrljan, Hana Raškov, Neva Šakan, Anja Trepša Zorica, Luna Vuković
Režija: Anja Sabol
Tekst: autorski kolektiv predstave


Cijena ulaznice je 20,00 kn, a blagajna se otvara sat vremena prije početka predstave na mjestu izvedbe.
Ulaznice možete rezervirati na info@krila.org ili 091 579 35 95.

Posebna zahvala svim roditeljima polaznika i Filipu Povrženiću.
Logistička podrška: Grad Rijeka i Savez udruga Molekula.
Produkcija: Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA, 2019.

Novi edukacijski ciklus za djecu i mlade započinje 21. rujna 2019., a za mlade stvaraoce i odrasle 01. listopada 2019. Upisi traju od 26. kolovoza 2018. do kraja rujna.
Više informacija na www.krila.org. / FB Krila Kreativni Laboratorij / Instagram krila.ri