OD MUHE DO SLONA – plesno kazalište za djecu

14.09.2022.

OD MUHE DO SLONA – plesno kazalište za djecu

Mjesto HKD na Sušaku
Vrijeme: 21. rujna 2022. u 18.00 h
Cijena ulaznice: 50,00 kn
Rezervacije obavezne na: info@krila.org ili na 0915793595

Koncept i režija: Sanja i Till Frühwald
Izvođači: Sunčica Bandić, Marko Gašparović, Linda Tarnovski
Glazba: Damir Šimunović
Kostimografija i scenografija: Zdravka Ivandija Kirigin
Video: Davor Konjikušić


O PREDSTAVI

’Važno je biti velik i iznutra’
Postoje trenutci kad smo mali, ali veliki, odnosno nismo više mali, ali smo dosta veliki da ne budemo mali… da, i što sad?
Istražujemo što znači biti veliki i mali.
Što sam ja sposoban napraviti, a što ti?
Po čemu se razlikujemo?


‘’Vidi što mogu napraviti!’’
Ponekad smo poprilično veliki, makar smo još uvijek mali.
Ponekad pljušte zabrane – nemoj ovo, nemoj ono!
Kako da postanemo veliki kad se osjećamo malima?

S puno mašte i veselja za igru, VRUM pjesmom i plesom pokazuje djeci u dobi od 4 godine nadalje, koliko su proporcije relativne i da centimetri, kilogrami i litre nisu najvažniji. Sat nabijen energijom i pozitivnošću koji uveseljava mlade gledatelje.

Od muhe do slona…

… je suvremena i inetraktivna plesna predstava koja se događa u razini dječjih očiju.
… postavlja VELIKA pitanja o MALIM stvarima. Što je malo, a što je veliko? Tko je mali, a tko veliki čovjek?
… govori o svakodnevnim životnim čudesima koje možemo naći u najobičnijim sitnicama.
… govori o malim ljudima u velikom gradu, o uklapanju, pripadanju, samostalnosti i samopouzdanju.


Autori predstave:

Sanja Tropp Frühwald je trenutno bazirana u Zagrebu i Beču, gdje radi kao izvođačica, koreografkinja, redateljica, producentica, organizatorica i plesna pedagoginja u polju suvremene plesne umjetnosti. Velika većina njezinog rada posvećena je umjetničkoj inovaciji u polju plesa za mladu publiku, razvoj publike i međugeneracijski društveni rad. Dobitnica je i nekoliko nagrada od kojih i Nagradu UPUH-a za izuzetan doprinos razvoju suvremenog plesa u Hrvatskoj 2012. godine.

Till Frühwald je studirao glumu na umjetničkom fakultetu Mozarteum u Salzburgu od 2005. do 2009. Zatim je tri godine bio stalni član ansambla Jungle Schauspielhaus Düsseldorf – nakon toga je počeo raditi kao nezavisni umjetnik. 2010. godine proglašen jednim od najboljih mladih glumaca u NRW Critics’ Survey te je primio nagradu Ensemble Actor Award za produkciju “Demian – History of a Youth”, za ulogu Demiana. Produkcije “Demian” i “Die besseren Wälder” nominirane su za kazališnu nagradu Faust, 2011. i 2013., dok je predstava “Pinocchio” 2017. nominirana za nagradu Stella. Zajedno sa Sanjom Frühwald je 2015. godine osnovao VRUM Performing Arts Collective u Austriji (udruženje za umjetnost i kulturu) sa sjedištem u Beču.

Umjetnička organizacija VRUM je međunarodni kolektiv umjetnika iz različitih umjetničkih područja, u kojem je središnja točka Sanja Frühwald u ulozi umjetničke ravnateljice kolektiva. Svi članovi kolektiva rade na razvoju plesa i kazališta za mladu publiku već dugi niz godina. U centru umjetničkog rada kolektiva je tijelo: višedimenzionalno tijelo, vokalizacija tijela, kretanje i promišljanje tijela, tijelo kao okvir za dijalog…


Financijska podrška: Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Austrijski kulturni forum Zagreb, Primorsko-goranska županija

Logistička podrška: HKD na Sušaku, Savez udruga Molekula, MMSU Rijeka (Kamov rezidencija)

Medijski pokrovitelj Novi list, Radio Korzo,Mojarijeka, Kanal Ri