Na krovu

Dramaticon Phenomenon – NA KROVU
predstava za djecu (6+) i roditelje
Autorski projekt Jorge Correa Bethencourta

Premijera izvedena u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Strossmayerova 1, u Rijeci 21. studenog 2013. u 18.00 sati.

Koncept, režija i dramaturgija: Jorge Correa Bethencourt
Izvođači/ko-autori i dramatizacija: Jorge Correa Bethencourt, Lorena Žuvić, Mateo Brajek
Glazba: Mihaela Sirotnjak Železnik, Luka Balvan, Joe Leach, Claude Debussy
Kostimi: Tajči Čekada, Dimnjačari Rijeka d.o.o.
Scenografija:Tanja Prodan, Lorena Žuvić
Lutke: Luči Vidanović
Rekviziti: Lorena Žuvić i Jorge Correa Bethencourt
Tehničari svjetla i zvuka: Danijel Grdić i Neven Martinčić
Producent: Ivana Peranić
Produkcija Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA
Umjetnička suradnja Teatar Oz
Program je sufinanciralo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.


Hvala: Dimnjačari Rijeka d.o.o., Luka Balvan (glazbenik), Zoran Dumičić (glazbenik), Andrea Kustić (plakat), Matej Zec (snimatelj), Anton Železnik (asistent, koordinator, glazbenik).

Projekt je nastao kao rezultat istraživanja principa fizikalnosti drame na sceni pod radnim naslovom Dramaticon Phenomenon. Materijal sakupljen tijekom godine rezultirao je u produkciji Na krovu – predstavi za djecu i roditelje.

Što je sreća, a što nesreća? Vjeruje se da sreću nosi djetelina s četiri lista, kucanje o drvo ili kihanje prije doručka… A nesreću – crna mačka, ustajanje na lijevu nogu, razbijeno ogledalo… Rađamo li se sa srećom, naslijeđujemo li ju ili je zaslužujemo?

U lutkarsko-glumačkoj predstavi Na krovu odgovore će vam dati tri dimnjačara. Provodeći svoj uobičajeni i nepredvidivi radni dan, ispod oblaka među pticama, gledajući svijet s visokoga krova. Svaki od dimnjačara karakterno je različit, ali ih spaja isti životni cilj – pronaći sreću.

Predstava sadrži autorsku glazbu, pjevanje, lutke, mimu, klauneriju i ples. Mnoge činjenice o životu objašnjene su djeci na duhovit i smiješan način, a tekst je napisan da educira i zabavlja u isto vrijeme. Na hrvatskom je jeziku, ali ima i kratkih zaigranih dijelova na talijanskom i engleskom koji se koriste na djeci primjeren, zabavan i kreativan način.

Jorge Correa Bethencourt
Rođen u Španjolskoj 1973. Od 2011. živi i radi u Rijeci. Kazališni i mimski umjetnik, izvodač, autor, magistar umjetnosti scenskoga pokreta i pedagog. Diplomirao je i magistrirao na studiju Dramske korporalne mime, te Režije i pedagogije na The International School of Corporeal Mime u Londonu gdje je i radio kao asistent i umjetnički suradnik s vrhunskim kazališnim majstorima Stevenom Wassonom i Corinne Soum. Kao izvodač i ko-autor nastupao je na brojnim festivalima u Irskoj, Španjolskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Brazilu, Poljskoj, Indiji, Južnoj Koreji i Hrvatskoj. Završio je magisterij MA Movement Studies na Central School of Speech and Drama u Londonu. U Hrvatskoj surađuje s kazališnim i izvedbenim umjetnicima i udrugama kao što su Teatar Oz, Studio Lila, Teatar Rubikon, Pomodori Rijeka, Drugo more, Domino i drugi.