Misaona tijela 2

25. lipnja 2017, RiHub, Ivana Grohovca 1, Rijeka u 18.00 sati.

Misaona tijela su improvizacijski izvedbeni događaj koji se temelji na kretanju i fizičkoj
ekspresivnosti umjetnika različitih nacionalnosti i backgrounda i koji u fokusu ima uspostavu
dijaloga s gradom i njegovim stanovnicima te dijeljenje s javnošću prvih koraka višegodišnjeg međunarodnog umjetničkog projekta “Nestvarni gradovi” koji je sastavni dio programskog pravca Kuhinja – centar kreativnih migracija u sklopu programa EPK Rijeka 2020: Luka različitosti. Programski pravac Kuhinja bavi se različitim migracijskim iskustvima preispitujući uloge gradova kao laboratorija socioloških promjena i baveći se prirodom identiteta gradova koji su mnogo fluidniji i prilagodljiviji od primjerice nacionalnih identiteta te su kao takvi idealno mjesto za stvaranje novoga “mi”.

Drugi izvedbeni događaj Misaonih tijela održala su se tijekom drugog radnog okupljanje partnera na projektu Unreal Cities (od 22. do 26. lipnja 2017. godine). Ovoga puta umjetnici su zajednički radili na improvizacijskom planu (score) po principima kontakt improvizacije, ali na temelju improvizacijskih metoda rada s predmetima. Osim što je svaki umjetnik donio svoj predmet, tako je i publika pozvana da na izvedbeni događaj donese predmet koji ima posebno značenje i simbolizira odnos između njih i grada Rijeke ili nekog drugog njima važnoga grada, bilo da se radi o sadašnjosti, prošlosti ili budućnosti. Ovoga puta, umjetnicima se pridružio i riječki glazbenik i pisac Enver Krivac, koji je uživo pratio izvedbu.

Umjetnici: Fernanda Branco (Brazil/Norveška), Monica Giacomin (Italija/Ujedinjeno Kraljevstvo), Joseph Jaouen (Francuska), Christina Lederhaas (Austrija), Sébastien Loesener (Francuska), Estella Muñiz (Španjolska), Ivana Peranić (Hrvatska), Nicole Pschetz
(Brazil/Francuska), Janaina Tupan (Brazil/Francuska).

Koordinator projekta: Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA (Rijeka)

Međunarodni partneri: ACTS Laboratory for Performance Practices (Oslo), MOVEO – Center forCreation and Formation (Barcelona), Platform 88 (Montpellier), Poulpe Electrique (Pariz),
ToTum TeaTre (Barcelona), Working Life (Graz).

Projekt su financijski podržali: Rijeka 2020 d.o.o., i Austrijski kulturni forum Zagreb / Godina kulture Hrvatska – Austrija 2017.

Posebna zahvala: Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka / Kamov rezidencija.