KOLAČI I ODBROJAVANJE

Predstava “Kolači” polaznika Suvremenog kazališta za djecu od 5. do 8. razreda

20. Prosinac 2017., HKD na Sušaku, Strossmayerova 1, Rijeka

Priča je to o nekolicini izletnika, koji se prilikom odvajanja od ostatka razreda, nađu u naizgled idiličnom okruženju – predivna šuma bogata florom i faunom, te staro pitoreskno selo u kojem, čini se, nitko ne živi. No, stvari nisu kako se čine i situacija postaje sve čudnijom kako izletnici dublje istražuju selo. Radi se o predstavi prepunoj intriga, napetosti, neizvjesnosti i vremensko-prostornog paradoksa, s elementima trilera i horror priče. Svojevrsna je to priča zone sumraka u kojoj ništa nije kako se čini.

Glumci i ko-autori: Matija Ban, Anja Carić, Antonija Granić, Jan Jokić, Matej Klok, Laura Lukačević, Lucija Perkić, Petra Polić, Valentino Šimunović, Rafaella Modesty Šošić, Lucija Škrobonja, Nina Živanović.
Pedagog i redatelj: Mateo Brajek


Predstava “Odbrojavanje” polaznika Suvremenog kazališta za djecu od 1. do 4. razreda
20. Prosinac 2017., HKD na Sušaku, Strossmayerova 1, Rijeka

Što će se dogoditi sa Zemljom ukoliko ne zaustavimo emisiju štetnih plinova u atmosferu? Što ako globalno zatopljenje nije samo pokušaj napada na multinacionalne naftne korporacije? Što ako temperatura i razina mora porastu? Ova predstava pokušava prikazati ne tako daleku budućnost čovječanstva i njihovo rješavanja krize globalnih razmjera. Nekolicina hrabrih znanstvenika zaputit će se stazom kojom još nitko prije nije pošao u nadi pronalaska rješenja za umirući planet. Ovo je ekološko-futuristička predstava koja pokušava razviti svijest o ekologiji i savjesnom postupanju prema živućem organizmu kojeg zovemo svojim domom – planetom Zemljom.

Glumci i ko-autori: Indy Daka, Arianna Gregio, Gabriela Puvača, Luka Prpić, Roko Rajić, Laura de Sousa.
Pedagog i redatelj: Mateo Brajek