Drugi Susreti u Kortilu i Misaona tijela (lipanj 2017. Moja Rijeka)

U organizaciji Kreativnog laboratorija suvremenog kazališta KRILA u srijedu, 21. lipnja u 19 sati, u Galeriji Kortil održat će Drugi Susreti u Kortilu, a u nedjelju, 25. lipnja u 18 sati, u RiHubu (Ivana Grohovca 1), izvesti „Misaona tijela 2“.

U organizaciji Kreativnog laboratorija suvremenog kazališta KRILA u srijedu, 21. lipnja u 19 sati, održat će Drugi Susreti u Kortilu, a u nedjelju, 25. lipnja u 18 sati, također u Galeriji Kortil (Strossmayerova 1) izvesti i „Misaona tijela 2“.

Drugi Susreti u Kortilu pripadaju širem ciklusu participativno izvedbenog projekta koji okuplja umjetnike i zajednicu kroz niz umjetničkih susreta u Galeriji Kortil. U fokusu Susreta su ljudi i njihovi odnosi, doživljaji, kontakt i komunikacija. U realizaciju svakog Susreta uključen je autorski tim sastavljen od stručnjaka raznih disciplina pod umjetničkim vodstvom koreografkinje i autorice projekta Ivane Peranić.

Drugi susret konceptualno se temelji na komunikaciji dodirom, taktilnim slušanjem i osjetilnim povezivanjem s drugima i samim sobom, a tematski adresira potrebe slijepih i slabovidnih te skreće pozornost na prepreke s kojima se susreću. Naglasak je na stimuliranju čula, imaginacije i buđenju tijela sudionika kroz kontakt, (ne)verbalnu komunikaciju i glazbu, a sve kako bi se osvijestilo i potaknulo povezivanja među ljudima.

Izvedba „Misaona tijela“ improvizacijski je izvedbeni događaj koji se temelji na kretanju i fizičkoj ekspresivnosti umjetnika različitih nacionalnosti i porijekla s ciljem uspostave dijaloga s gradom i njegovim stanovnicima te dijeljenje s javnošću prvih koraka višegodišnjeg međunarodnog umjetničkog projekta “Nestvarni gradovi” koji je sastavni dio programskog pravca Kuhinja – centar kreativnih migracija u sklopu programa EPK Rijeka 2020: Luka različitosti.

Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA poziva posjetitelje da donesu predmet koji za njih ima posebno značenje i simbolizira njihov odnos s Rijekom ili nekim drugim važnim gradom, bilo danas, bilo u prošlosti ili budućnosti.

Umjetnici: Fernanda Branco (Brazil/Norveška), Monica Giacomin (Italija/Ujedinjeno Kraljevstvo), Joseph Jaouen (Francuska), Christina Lederhaas (Austrija), Sébastien Loesener (Francuska), Estella Muñiz (Španjolska), Ivana Peranić (Hrvatska), Nicole Pschetz (Brazil/Francuska), Janaina Tupan (Brazil/Francuska).

Koordinator projekta: Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA (Rijeka)

Međunarodni partneri: ACTS Laboratory for Performance Practices (Oslo), MOVEO – Center for Creation and Formation (Barcelona), Platform 88 (Montpellier), Poulpe Electrique (Pariz), ToTum TeaTre (Barcelona), Working Life (Graz).

Projekt su financijski podržali: Rijeka 2020 d.o.o., i Austrijski kulturni forum Zagreb / Godina kulture Hrvatska – Austrija 2017.

Ulaz na oba događanja je slobodan.


Otvori originalnu objavu na MojaRijeka.hr