Čudesna koliba

Božićna produkcija školske godine 2014./15. grupe Suvremeno kazalište za djecu
17. i 18. prosinca 2014. Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Rijeka

U jednoj staroj hrastovoj šumi na proplanku nalazila se drvena koliba. U toj kolibi živio je mudri veseli starac. Nitko nije znao koliko mu je godina, činilo se kao da je on oduvijek tu.Viđalo ga se je rijetko, obično dok je nešto radio u vrtu, sakupljao ljekovito bilje po šumi ili dok je proučavao zvijezde. Volio ih je promatrati i slušati i na taj način prognozirati vrijeme. Možda se zbog toga i zvao starac Vremen.Priča se da je starac Vremen ne samo mogao vidjeti šumska bića, nego da se je i volio družiti s njima, a oni su mu pomagali kad god bi mu nešto zatrebalo.Ispod njegove kolibe, vodio je puteljak prema obližnjem gradu i ponekad bi tim putem netko i prošao, ali samo bi se rijetkima starac Vremen pokazao….
Priča je to baš za kraj kalendarske godine u kojoj se isprepliću mitski i stvarni likovi i situacije, za vrijeme kada se snovi i želje bacaju u svemir poput zmaja i kada srca otvaramo čudesnom, druženju i veselju.

Izvođači: Anja Carić, Nea Belušić, Jana Dijan, Jura Džida, Gloria Jelača, Isabella Jurković, Anna Lukanec, Nika Miculinić, Petra Mileusnić i Frano Živković.
Umjetnička voditeljica i pedagoginja: Ivana Peranić
Kostimografkinja: Lorena Žuvić
Svjetlo: Danijel Grdić
Glazba: Christopher Benstead

Projekt je realiziran uz logističku podršku Grada Rijeke.
Posebno hvala Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca na suradnji!