3030

Završna produkcije edukacijskog programa KRILA 2014./2015. 10. i 11.06.2015. Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Rijeka

Fantastična eko priča koja zamišlja život na planeti Zemlji u dalekoj budućnosti 3030. godine. Zemlja je prekrivena otpadom i njome vlada Kralj Otpada. Ljude je zarazila smetlarska gripa čiji su simptomi zaborav prirode – biljnog i životinjskog svijeta, pa tako i zaborav svoje ljudske prirode. Putem televizijskog programa Kralj Otpada hipnotizira Zemljane, promovirajući shopping i stvaranje smeća. Njegova hipnoza ne djeluje na šačicu preživjelih ljudi imunih na smetlarsku gripu koji svim svojim snagama recikliraju i vjeruju da još stignu spasiti Zemlju. Iako kralj misli da su mu to jedini bezopasni neprijatelji, ne očekuje posjetitelje iz svemira koji ekološku katastrofu na Zemlji smatraju kao prijetnju čitavom svemiru…

Autorska predstava polaznika redovnog edukacijskog programa Scenska igraonica za djecu od 6 do 9 godina te programa Suvremeno kazalište za djecu od 10 do 13.
Sva scenografija i kostimografija rađeni su od otpada koji su sakupljala djeca, njihovi roditelji i umjetnička ekipa.

Koncept i režija: Ivana Peranić i Lorena Žuvić
Kostimografija i scenografija: Lorena Žuvić
Glazba: Mateo Brajek, Radoslav Tičić, Jasmin Okanović
Glumci i ko-autori: Anja Carić, Noa Bašić, Nea Belušić, Jana Dijan, Jura Džida, Anika Đapić, Antonija Granić, Gloria Jelača, Jan Jokić, Isabella Jurković, Anna Lukanec, Neva Meszaroz, Nika Miculinić, Petra Mileusnić, Rafaella Modesty Šošić i Frano Živković.
Fotografije: Dean Miculinić

Projekt je realiziran uz logističku podršku Grada Rijeke.